Doar cand auzi de covrigi calzi ti se face pofta. Deja te gandesti ca ai da o fuga sa iti cumperi cativa. Fie ca sunt covrigi cu sare, covrigi cu susan sau covrigi brasoveni, acestia au fost intotdeauna in preferintele romanilor.
Intradevar sunt foarte multe covrigarii in Romania si mai ales in orasele mari.
Pentru a deschide o covrigaria, in primul rand ai nevoie de o firma (PFA, intreprindere individuala, SRL etc.), dar ai nevoie si de un spatiu amplasat foarte bine pe unde trec foarte multi oameni sau in jurul unor scoli sau licee.
Aceasta afacere este una profitabila, dar pentru a o deschide iti trebuiesc cel putin 5000E doar pentru utilaje (depinde ce utilaje iei, cat de performante sunt si de unde le iei, la un pret mai bun)
Spatiul il puteti cumpara sau inchiria (multi inchiriaza un spatiu deoarece nu isi permit de la bun inceput sa isi cumpere).
Nu trebuie sa neglijezi costurile (multi nu se gandesc si nu isi fac un plan de afacere bun pentru a evita anumite cheltuieli) aici intra: materia prima, angajati (cel putin 2 angajati ai nevoie), chiria (daca nu ai spatiu deja cumparat) si nu in ultimul rand curentul electric (intr-o covrigarie se consuma foarte mult curent electric) etc.
Pentru orice afacere profitabila, iti trebuie neaparat un plan de afacere bun, multi nu dau importanta acestui aspect si ajung foarte repede la faliment (este valabil pentru toate tipurile de afaceri).
Primul pas pentru a infiinta aceasta afacere este sa te informezi de unde sa iti cumperi utilajele la un pret mai bun, ce tipuri de utilaje iti trebuiesc, de spatiu bine amplasat, despre materia prima etc.
Va doresc mult succes!